Агенция  Мудис постави под негативно наблюдение с възможност за понижаване на

...
Агенция  Мудис постави под негативно наблюдение с възможност за понижаване на
Коментари Харесай

Мудис постави под наблюдение кредитните рейтинги на шест американски регионални банки

Агенция   " Мудис " сложи под отрицателно наблюдаване с опция за намаление на кредитните рейтинги First Republic Bank и още пет други банки в Съединени американски щати - следващ знак за безпокойствие за здравето на американски районни финансови институции след банкрута на Silicon Valley Bank (SVB), съобщава Блумбърг.

Western Alliance Bancorp., Intrust Financial Corp., UMB Financial Corp., Zions Bancorp. и Comerica Inc. са другите пет кредитора, чиито рейтинги бяха сложени под отрицателно наблюдаване от Moody’s Investors Service. Компанията за кредитен рейтинг уточни като аргументи за този ход опасенията по отношение на разчитането на кредитните институции на финансиране от незастраховани депозити и неосъществени загуби в техните портфейли с активи, прибавя Блумбърг, представена от БНР.

Този ход идва, откакто акциите на банките в Съединени американски щати бяха нападателни разпродавани, даже и откакто американските управляващи избавиха вложителите на SVB и сътвориха ново кредитно оборудване за подкрепяне на финансирането на кредиторите и попречване на повече банкови банкрути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР